Shuarja e zërit të një komuniteti diskursiv si dramë sociale

Autorët

  • Prof. Dr. Tomorr Plangarica Akademia e Studimeve Albanogjike

DOI:

https://doi.org/10.54273/ra.v2i3.155

Abstrakti

Vjen një kohë kur plagët sociale të bartura e përvijuara si drama individësh a të grupeve të individëve të caktuar fillojnë e shërohen si pasojë e përkujdesjes së shoqërisë, empatisë dhe respektit ndaj vuajtjeve të të dënuarve padrejtësisht dhe, në këtë mënyrë, shoqëria duket se lehtësohet disi nga ajo ngarkesë që pati sëmurur organizmin social.

Por plagët sociale janë bartëse e dëshmi edhe të një dëmi tjetër, disi më i padukshëm, por po aq i pranishëm sa edhe dramat individuale ; është fjala për një dëm social që shkaktohet nga persekutimi i individëve a grupeve të individëve, kur ato përfaqësojnë komunitete kontribuesish në zhvillimet sociale, institucione që formësohen si të tilla për të përmbushur misione sociale, për të kontribuar në trajektoren e zhvillimeve intelektuale, kulturore në një kohë e hapësirë të caktuar. 

Fjalët kyçe:

Revista Albanon

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Botuar

2021-10-18

Si të citoni

Plangarica, T. (2021) “Shuarja e zërit të një komuniteti diskursiv si dramë sociale”, Albanon. Elbasan, Albania, 2(3), pp. 1–15. doi: 10.54273/ra.v2i3.155.

Numri

Seksioni

Artikujt