Zbulime arkeologjike në trevën e Elbasanit

Autorët

  • Prof. Riza Hasa

DOI:

https://doi.org/10.54273/ra.v1i1.63

Abstrakti

Treva e Elbasanit zë vend të rëndësishëm në gërmimet dhe studimet arkeologjike shqiptare. Kjo përcaktohet nga pozicioni gjeografik i shtrirjes së kësaj treve, e cila që në lashtësi ka qenë zonë e ndërmjetme e kalimit nga veriu në jug të Ilirisë. Kjo trevë gjithashtu përshkohet nga luginat e lumenjve të Shkumbinit dhe Devollit të cilët kanë shërbyer si rrugë të rëndësishme të lidhjes së perëndimit me lindjen.

Fjalët kyçe:

Revista Albanon

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Botuar

2018-03-03

Si të citoni

Hasa, R. (2018) “Zbulime arkeologjike në trevën e Elbasanit”, Albanon. Elbasan, Albania, 1(1), pp. 1–8. doi: 10.54273/ra.v1i1.63.

Numri

Seksioni

Artikujt