Vëll. 2 No. 1 (2019): Albanon

Albanon
ISSN: 2616-6372
Vëll. 2 No. 1 (2019)
Botuar: 2021-10-16

Sulejman Pashë Vërlaci një figurë elitare kulturore kombëtare

Ahmet Mehmeti
1-8
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.136

Sanxhaku i Dukagjinit dhe dy regjistrimet e viteve 1571 dhe 1591 (pjesa e parë) Lezha, Debri, Spasi, Puka, Iballa, Fanti i Madh dhe i Vogël, Mirdita, Zadrima dhe Rragami

Ermal Nurja
9-21
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.137

Selvitë e elbasanit sipas artistëve të huaj

Prof. Dr. Ferid Hudhri
22-27
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.138

Rruga për në Elbasan, Bernard Newman, 1936

Prof. Dr. Vilma Tafani
28-37
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.139

Banja e Ad Quintum (milium), Bradashesh (Elbasan)

Prof. Dr. Mario de Matteis
33-40
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.140

Relike të hershme të monumenteve të fjalës në luginën e Shkumbinit

Skënder Karriqi
41-47
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.141

Ç’qenkej njeriu!

Hyjni Ceka
48-71
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.142

Manastiri i Gjon Vladimirit, qendër e rëndësishme për shkrimet shqipe

Andrea Llukani
78-89
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.143

Presidenti Wilson, Shqipëria dhe Konferenca e Paqes së Parisit në revistën “Yll’i Mëngjezit”

Bertina Salliu
90-96
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.144

Si një udhëtim drite drejt së panjohurës “Përtej Harrimit” i Ermira Xhomaqit

Jozef Radi
72-77
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i1.145