Vëll. 2 No. 2 (2019): Albanon

Albanon
ISSN: 2616-6372
Vëll. 2 No. 2 (2019)
Botuar: 2021-10-16

Armët e Greqisë dhe fqinjëve të saj ballkanikë, në periudhën osmane Armëpunuesit e Tetovës, Dibrës dhe Elbasanit

Robert Elgood
1-19
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.146

Edith Durham Shqipëria-Elbasani Në përkujtim të 75-vjetorit të shuarjes së Edith Durham

Hyjni Ceka
20-24
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.147

Filozofia e munguar për të shkuarën

Agim Baçi
25-27
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.148

Automobilat e parë në Shqipëri në fillim të shek.XX Transporti modern, komunikimi dhe automobilat

Roald A. Hysa
28-33
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.149

Dukuri gjuhësore të shqipes dhe ndriçimi shpirtëror i kombit shqiptar në tekste shkollore të fillimshekullit XX (Hristomathi [1], në dy vëllime 1902, 1907)

Jorina Kryeziu (Shkreta)
34-49
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.150

Përshtypje udhëtimi Tiranë – Korçë [1]

Lazër Shantoja
50-55
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.151

Sanxhaku i Dukagjinit dhe dy regjistrimet e viteve 1571 dhe 1591 (pjesa e dytë) (II): Rudina, Domoshtica, Pashtrik, Luma, Gora, Opolja (Opoja) dhe Dabri.

Ermal Nurja
56-69
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.169

Monumente - Ura e Haxhi Beqarit

Spiros Mantas
70-77
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.168

Kolegjet arsimore arbëreshe

Denisa Tare
78-89
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.152

Sa pak i njohim, sa shumë na dhanë

Fetah Biza
90-95
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.153

Misionarët amerikanë në Ebasan për çështje të arsimit

Florenca Stafa
96-101
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v2i2.154