Vëll. 1 No. 4 (2018): Albanon

Albanon
ISSN: 2616-6372
Vëll. 1 No. 4 (2018)
Botuar: 2021-10-16

Një regjistër osman i viteve 1845-1846 në Arkivin Osman të Stambollit dhe një statistikë e pajtimeve të gjaqeve në Toskëri

Ermal Nurja
1-23
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.123

Vorre të harrueme në mërgim

Prof. Ardian Ndreca
24-26
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.124

Alegoria e kujtesës dhe gjuha poetike e Dantes në vëllimin “Buelli” të Martin Camajt

Prof.dr. Blerina Suta
27-35
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.125

Aspekte nga detaria e Ulqinit në shek. XVII-XVIII

Dr. Ardian Muhaj
36-42
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.126

Mbi administrimin e Tokave të Liruara

Myrteza Sharra
43-49
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.127

Albanologu Kristian Gyt

Prof. Dr. Remzi Përnaska, Prof. Dr. Tomorr Plangarica
50-58
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.128

Elbasani në shekuj, qëmtuar nga pena të arta franceze

Alfred Kopani
59-65
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.129

“Ligji i pashkruar” në këndvështrimin e studiueses Margaret Hasluck

Ardita Dylgjeri
66-77
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.130

Jehona e periudhës së Skënderbeut në krijimet popullore të Elbasanit

Qemal Haxhihasani
78-85
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.131

Modelimi i legjendave për Skënderbeun dhe Marën e Sopotit sipas arketipeve antike greko-romake Mbi dy legjenda popullore dhe këngën e Gjorg Golemit në trevat e Librazhdit

Skënder Karriqi
86-95
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.132

Sprovë për një periodizim të shkrimit të shqipes në Elbasan

Dr. Ruzhdi Stringa
96-101
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.133

Lundrimi i turbullt i kritikës së artit Shkrime të pabotuara të Sergio Bettini-t (1936-1977)1

Michela Agazzi, Chiara Romanelli, Silva Belegu
102-110
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.134

Qëmtime rreth veprës së pabotuar të autorit elbasanas Shpëtim Karaj

Dr. Valbona Kalo
110-121
DOI: https://doi.org/10.54273/ra.v1i4.135