Fortified dwellings – villas, an important aspect in the urban development of Kaonia

Authors

 • Dhimitër Çondi

Abstract

Fortified dwellings - Villas in Kaonia are an important element and constitute an original phenomenon of much interest in its urban development, together with its main one, that of the town.

Downloads

Download data is not yet available.

References

 1. Anamali 1990

 2. S. Anamali. Ilirët dhe shqiptarët.“Iliria” 1.1990. 13.

 3. Anamali 1986

 4. S.Anamali.Procese shndërrimi në trevën jugore ilire në shek.I- IV. “Iliria” 1,1986, 22.

 5. Budina 1971

 6. Dh. Budina.Harta arkeologjike e bregdetit Jon dhe e pellgut të Delvinës, “Iliria” I,

 7. , 275 – 320.

 8. Çondi 1984

 9. Dh. Çondi. Fortesa _ Vilë në Malathre. Iliria 2, 1984,148

 10. Çondi 1988

 11. Dh.Çondi. Gjetje arkeologjike nga rrethinat e Butrintit ”Butroti”1988, Tab XXXI, 2 –

 12. Tab.XXXII, 2,3,239.

 13. Çondi 2010

 14. Dh.Çondi. Banesa e fortifikuar - Vilë (Monografi) 2010, 3 – 292.

 15. Koçi 1990

 16. J. Koçi. Gërmime arkeologjike të vitit 1990 Borsh (Sarandë).Iliria II, 1990, 266

 17. Lako 1981

 18. LakoK. Rezultatet e gërmimeve arkeologjike në Butrint në vitet 1975- 1976.

 19. “Iliria” 1981, 1.261 .

 20. Hammond 1964

 21. N. Hammond. GL. Epirus Oxford 1964.

 22. Korkuti.1991

 23. M.Korkuti. Një kushtuimi epokës së bronxit në Çukë, “Iliria I” 1991,263

 24. Ugolini 1927.

 25. L. M.Ugolin, Richerche archeologiche. Albania Antica, Vol. I, Roma, 1927, 43.

 26. Ugolini 1937.

 27. L. M.Ugolini, Il mito d’ Enea gli Scavi. Roma, 1937. 135.

Downloads

Published

2023-08-05

How to Cite

Çondi, D. (2023). Fortified dwellings – villas, an important aspect in the urban development of Kaonia. Iliria, 41(41), 163–194. Retrieved from https://albanica.al/iliria/article/view/2640

Issue

Section

Articles