Regjistrimi i popullsisë i vitit 1918. Karakteristikat e familjes Shqiptare.

Autorët

  • Gentiana Kera
  • Enriketa Papa
  • Karl Franzens

Abstrakti

Gjatë Luftës së Parë Botërore Shqipëria u kthye në një shesh luftimi midis protagonistëve të kësaj lufte. Ajo u nda në 4 zona pushtimi: Shqipëria Veriore, e Mesme dhe Jugperëndimore deri në lumin Vjosë ishte zonë e pushtimit austro- hungarez; Shqipëria Jugore ishte zonë e pushtimit italian; Shqipëria Juglindore zonë e pushtimit francez dhe një pjesë e Shqipërisë Lindore zonë e pushtimit bullgar. Trupat austro- hungareze u futën në territorin shqiptar në janar të vitit 1916. Në zonën austro- hungareze të pushtimit u ndërtua një administratë ushtarake me qendër në Shkodër.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-20

Si të citoni

Kera, G., Papa, E., & Franzens, K. (2023). Regjistrimi i popullsisë i vitit 1918. Karakteristikat e familjes Shqiptare. Phoenix, 6(1-3), 18–40. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/843

Numri

Seksioni

Artikuj