Nji organizate e madhe “Bijt e Shqipnise” na duhet

Artikulli i mëposhtëm është shkruar dhe botuar në vitet '30, por mbetet aktual edhe sot

Autorët

  • Gjon Kamsi (Scodrensi)

Abstrakti

Shqiptarët si asht e mira e Atdheut t'organizohen sot: në partina a shoqënina? Kësajë pvetje i ap ketë përgjegje: kundërshtar i çdo partije, jam për nji bashkim me nji mendje e me nji zemër, nën nji flamur të vetëm, ai i kombit, qi bashkon dhe vëllaznon popuj të njij gjaku e të njij fisi. Partive, erdhi koha e bani gjyqë mbi to. U vëni fshisen, pse u pa se akti i lindjes kje i rrëjshëm; se edhë aty ku endë sot kanë jetë, diftojnë ligshtinë të maten me tufanin e jetës së rë qi po frynë i rrebtë e po i shtron për dhë, si trupa pa shpirtë.

Fjalët kyçe:

Alb

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-23

Si të citoni

Kamsi, G. (2023). Nji organizate e madhe “Bijt e Shqipnise” na duhet: Artikulli i mëposhtëm është shkruar dhe botuar në vitet ’30, por mbetet aktual edhe sot. Phoenix, 4(1-2), 1–2. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/869

Numri

Seksioni

Artikuj

Artikujt më të lexuar nga i njëjti autor