Kontribute në fushën e etimologjisë së Shqipes

Autorët

  • Prof. Dr. Kolec Topalli

Abstrakti

Për t'u marrë me punë të mirëfilltë shkencore duhen së paku tre kushte kryesore: vullneti, përgatitja e duhur dhe përkrahja. Gjuhëtari ynë, veprën e të cilit paraqesim sot, nuk i pati këto të tria. Pati të parën, vullnetin e këmbënguljen për punë si rraUëkush;
të dytën, përgatitjen e fitoi gjatë punës me shumë mund e sakrifica; e treta, përkrahja, jo vetëm i mungoi gjatë gjithë jetës, por vetë përpjekja e tij për të arritur deri në lartësitë e sotme i kushtoi shumë, sa vetëm natyra e tij këmbëngulëse ia arriti qëllimit dhe i doli në krye një pune të fituar shumë vite më parë.

Fjalët kyçe:

Alb

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-23

Si të citoni

Topalli, K. (2023). Kontribute në fushën e etimologjisë së Shqipes. Phoenix, 4(1-2), 79–83. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/879

Numri

Seksioni

Artikuj