Krishtlindja, festë edhe për ateistët

Autorët

  • Dom Ndoc Nogaj

Abstrakti

Ndër festat vjetore Krishtlindja është më e dalluara: pritet me ankth, përgatitet me kujdes, celebrohet me intensitet dhe mbyllet me mallëngjim. Të krijohet përshtypja se për Krishtlindje është një mobilizim i përgjithshëm për tregtarët dhe punonjësit turistikë. Ditët që i paraprijnë dallohen nga përgatitje të ethshme (për drekën dhe darkën, blerjen e dhuratave, udhëtimin, të afërmit dhe miqtë për të pritur), ata që ndjekin këtë festë janë të zënë me punë të çdo lloji.

Fjalët kyçe:

Alb

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-26

Si të citoni

Nogaj, N. (2023). Krishtlindja, festë edhe për ateistët. Phoenix, 2(1), 7–14. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/929

Numri

Seksioni

Artikuj