Konceptet politiko-juridike të Luigj Gurakuqit mbi shtetin në Shqipëri

Autorët

  • Dr. Romeo Gurakuqi
  • Dr. Tomi Treska

Abstrakti

Nuk asht hera e parë që shkruhet për personalitetin dhe veprën e Luigj Gurakuqit, këtij shqiptari të të gjithë shqiptarëve, i cili për 30 vjet rresht u gjend në shesh të nderit, duke vue në sherbim të Atdheut, të tanë forcën e tij. Figura e Tij e madhe, asht ba jo rrallë objekt i studimeve nga kandvështrime të ndryshme. Kjo na ka shtye të zgjedhim nji pikë të re vështrimi e cila, ndoshta qëllimisht, ka mbetë e patrajtueme. Perpjekjet e shqiptarëve sot për me ndërtue shtetin e tyne konstitucional bashkëkohor, nuk do të ishin të plota pa reflektue në to mendimin politiko-juridik të Luigj Gurakuqit mbi shtetin e së drejtës në Shqipni.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-26

Si të citoni

Gurakuqi, R., & Treska, T. (2023). Konceptet politiko-juridike të Luigj Gurakuqit mbi shtetin në Shqipëri. Phoenix, 2(1), 15–22. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/931

Numri

Seksioni

Artikuj