Diplomacia angleze, ekuilibrat në Adriatik dhe statusi i Shqipërisë

(1918-1925)

Autorët

  • MA Pranvera Dibra

Abstrakti

Ky artikull mori shkak nga kërkimet e autores në Public Record Office, Arkivi Qendror i Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut, sektori i Ministrisë së Jashtme angleze (Foreign Office), Hdhur me propozimet angleze për statusin e Shqipërisë pas ngjarjeve të vitit 1924. Për këtë u pa me vend që t'i bëhej një analizë e shkurtër qëndrimit të Anglisë ndaj statusit të Shqipërise pas përfundimit të Luftës së Pare Botërore deri në 1924, për të sqaruar më mirë qendrimin e Anglisë në fund të vitit 1924 ndaj Shqipërisë.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-26

Si të citoni

Dibra, P. (2023). Diplomacia angleze, ekuilibrat në Adriatik dhe statusi i Shqipërisë: (1918-1925). Phoenix, 2(1), 63–77. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/935

Numri

Seksioni

Artikuj