Të drejtat, shpresat dhe aspiratat e Shqipërisë.

Arkivi shtetëror i Anglisë Mbretërisë së Bashkuar. (Public record office)

Autorët

  • Meri Gjeluci

Abstrakti

Dokumenti në vijim, një letër e Partisë Kombëtare Shqiptare me qëndër në Boston të SHBA, drejtuar autoriteteve britanike me 1919, botohet në kuadrin e nismës së redaksisë sonë, për t'i paraqitur lexuesit të sotëm shqiptar, disa nga materialet më të qënësishmë
shpjeguese, të thelbit të filozofisë kombëtare shqiptare. Shpresojmë, se nëpërmjet këtij dokumenti origjinal, do të mund të krijohet një ide e qartë mbi pozicionin real historik të kidturës, origjinës dhe racës iliro-arbërore. Përmbajtja e këtij dokumenti, sikurse dhe mesazhi që e përshkon atë, kontrastojnë dukshëm me përpjekjet mjeranë të disa shërbëtorëve të përjetshëm të dogmave çorientuese, për të fallsifikuar dhe keqorientuar thelbet efilozofisë kombëtare. Dokumentin e sjell para lexuesit shqiptar, bashkëpunimi i Dr. Romeo Gurakuqit (Universiteti i Shkodrës) me Dr. Bejtullah Destanin (Kosova Information Center, London).

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-26

Si të citoni

Gjeluci, M. (2023). Të drejtat, shpresat dhe aspiratat e Shqipërisë.: Arkivi shtetëror i Anglisë Mbretërisë së Bashkuar. (Public record office). Phoenix, 2(1), 78–87. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/936

Numri

Seksioni

Artikuj