Dorëshkrimi ashb 1167 i Laurencianes

Autorët

  • Zef Valentini S.J
  • Willy Kamsi

Abstrakti

Asht e dijtun se në ketë dorëshkrim Jorga zbuloi atë që me hamendje asht teksti ma i vjetër i njohun i gjuhës shqipe, dhe tash së voni ka qenë spjegue prej Ressulit në këto faqe. Por ky përveç randësisë se jashtëzakonshme në pikëpamje filologjike, ka edhe nji, ndonse të thjeshtë, në pikëpamje historike, që ja vlen barra me spjegue, edhe sepse mund të ndihmojë për nji datim ma të saktë, në mos të tekstit që tashma e ka, me sigurf të dorëshkrimit, i cili nuk e ka.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-27

Si të citoni

Valentini, Z., & Kamsi, W. (2023). Dorëshkrimi ashb 1167 i Laurencianes. Phoenix, 3(1), 9–20. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/950

Numri

Seksioni

Përkthime