Vjersha në mërgim 1947

Salzburg

Autorët

  • Prof. Karl Gurakuqi

Abstrakti

"Vjersha në mërgim, 1947", botohen për herë të parë nga "Phoenix", sipas dorëshkrimit të dhuruar redaksisë nga djali i profesorit të ndjerë, Dr. Gilbert Gurakuqi. Ato bëjnë pjesë në veprimtarinë e Karl Gurakuqit si shkrimtar, krahas dramës pesë aktëshe "Gjenovefa", vëllimëve "Rreze drite" dhe "Te pragu i jetës" të botuara nën kujdesin e Ernest Koliqit e Kolë Kamsit. Duhet të saktësojmë se lamitë kryesore të Karl Gurakuqit kanë qenë gjuhësia, historia e arsimit, folklori dhe përkthimi. Redaksia "Phoenix" mendoi t'i botonte ato të plota dhe pa redaktime thelbësore, së bashku me shënimet e autorit, mbasi e gjykoi se në këtë mënyrë mund t'i shërbejnë më mirë lexuesit dhe studiuesve të sotëm, për të kuptuar botën shkencore, qytetare dhe atdhetare që i shkëputi dhunisht nënës Shqipëri, pushtimi komunisto- fshatar jug-perëndimor. Lexuesi mund të kuptojë me këtë rast edhe dramat shpirtërore dhe familjare që gjeneroi ky pushtim në mijëra e mijëra familje shqiptare.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-27

Si të citoni

Gurakuqi, K. (2023). Vjersha në mërgim 1947: Salzburg. Phoenix, 3(1), 86–102. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/957

Numri

Seksioni

Poezi