Veprimtaritë kulturore të zhvilluara gjatë muajit nëntor 1998

Autorët

  • Lec Zadeja

Abstrakti

Gjatë muajit nëntor vendin kryesor e zuri Seminari III Ndërkombëtar "Shkodra në Shekuj", organizuar nga Muzeu Historik dhe Universiteti "Luigj Gurakuqi" Shkodër. Ata filluan me datën 16 me seancën plenare organizuar në teatrin "Migjeni". Fjalën e hapjes e
mbajti z. Gjovalin Gruda, Rektor i Universitetit të Shkodrës, ndërsa fjalën e rastit z. Mentor Quku, drejtor i Muzeut të rrethit. Pastaj për pjesëmarrësit u dha një koncert i pasur nga solistë dhe "Schola Cantorum Don Mikel Koliqi" të katedrales katolike, nën drejtimin e z. Zef Çoba. Për 2 ditë, përfshirë edhe datën 17 nëntor, në 12 seksione, u referuan 147 tema të sferave të ndryshme. Në datën 18, u organizua me disa pjesëmarrësdhe drejtuesit e Seminarit një takim me grupin e Ulqinit, ku u bisedua për forcimin e marrëdhënieve mes dy qyteteve.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-27

Si të citoni

Zadeja, L. (2023). Veprimtaritë kulturore të zhvilluara gjatë muajit nëntor 1998. Phoenix, 3(1), 121–122. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/960

Numri

Seksioni

Artikuj