Requiem për misionarin

Autorët

  • Ndue Ukaj

Abstrakti

Misionari nuk vdes. Ai si orakull predikon për misionin, bashkon grigjën rreth idesë së shenjtë të misionit dhe shkon në Përjetësi, duke lenë pas vete shpirtin, frymën e misionit që enden si një shkëndijë udhërrëfyese për breza të tëra. Shpirti, mençuria dhe virtytet e tij rrezatojnë gjithmonë. Këto janë tiparet e misionarëve të mëdhenj të njerëzimit. Historia na dëshmon një gjë të këtillë dhe ne besojmë. Puna dhe veprimtaria e tij sa shumë i ngjason Profetit Biblik, Mojsiut. Ai nxori popullin e tij nga kthetrat sllave, por nuk e pëijetoi pavarësinë.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-29

Si të citoni

Ukaj, N. (2023). Requiem për misionarin. Phoenix, 9(1-6), 5–7. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/962

Numri

Seksioni

In memoriam