No. 1-2 (2000): Phoenix

Phoenix
No. 1-2 (2000)
Botuar: 2023-05-21

Numri i Plotë

Nji organizate e madhe “Bijt e Shqipnise” na duhet Artikulli i mëposhtëm është shkruar dhe botuar në vitet '30, por mbetet aktual edhe sot

Gjon Kamsi (Scodrensi)
1-2

Duhet pasur guxim që të ecet në drejtimin, në të cilin askush deri më tash nuk ka ecur Gjon Pali II me Vittorio Messori-n, Të kapërcehet pragu i shpresës. New York 1998, Gjonlekaj Publishing Company

Prof. Dr. Zef Mirdita
3-8

Shqiptarët kanë çdo arsye të shpresojnë se e ardhmja e tyre do të jetë më e mirë dhe më e sigurtë se e kaluara e hidhur, ose e tashmja zhgënjyese Pershëndetje të gjithë vëllezërve dhe motrave shqiptare: gëzuar vitin 2000!

Prof. Sami Repishti
9-15

Shteti apo kombi?

Prof. Dr. Phil. Krist Maloki
16-26

Disa vezhgime rreth filozofisë së Rilindjes Europiane. Rilindja zblon njeriun

Ardian Ndreca
27-35

Protektorati i kultit Austro-Hungarez mbi popullsinë katolike të Shqipërisë së veriut

Dr. Kurt Gostentschnigg ; Gjergj Preluca, Gjergj Kola
36-43

Karl Gega, figurë e shquar shqiptare e teknikës hekurudhore në shek. XIX, ndërtuesi gjenial i hekurudhës së Semmeringut

Tomor Dani
52-54

Mbi disa çështje demografike në viset Shqiptare në Mal të Zi

Dr. Nail Draga
55-62

Tradita bujqësore ndër Shqiptarë si dëshmitare se ata janë një popull i lashtë dhe ndenjëtar në trojet e veta

Prof. Dr. Simon Pepa
63-68

Kur epistolari bëhet shkencë Dy letra të panjohura të Mustafa Merlika Kruja

Mustafa Merlika Kruja
66-78

Kontribute në fushën e etimologjisë së Shqipes

Prof. Dr. Kolec Topalli
79-83

Gino Berri: rrethimi i Shkodrës. Tetor 1912 - prill 1913. Ditar I një korrespondenti të luftës Përktheu nga italishtja Ali Ohri. Tiranë, Shtëpia e Ushtrisë, 1996.

Willy Kamsi
84-88

Shoqëria kulturore-artistike “Bogdani"

Tonin Zadeja
89-95