Poezija epike shqiptare

Përkthen : K. Gurakuqi

Autorët

  • Alois Schmaus

Abstrakti

Ndonse në dhetëvjetorët e fundit asht tue u punue me zèll nga shum anë për përmbledhjen dhe për hulumtimin e poezis popullore shqiptare, si në shqipni e Kosovë-Metohi, ashtu edhé n’institutin Albanologjik t'Universitetit të Romës, Zef Skiroi ka të drejtë kur thotë në veprën « Storia della Letteratura Albanese » (1959) : « Non e possibile redigere allo stato attuale una storia circonstanziata dell’epica popolare ». E njajta gja mund të thohet edhè për epikën e popujvet të tjerë të ballkanit.

Fjalët kyçe:

Analizë, Poezi Shqiptare, Perkthim

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2022-04-08

Si të citoni

Schmaus, A. . (2022). Poezija epike shqiptare: Përkthen : K. Gurakuqi. Shêjzat, 14(4-6), 115–130. Retrieved from https://albanica.al/shejzat/article/view/427