Artikujt më të shfletuar

1978: Shêjzat

Numër përkujtimor kushtue Prof. Ernest Koliqit

PËRMBAJTJA/Sommario

Martin Camaj:Nji humbje e randë  - P. V.:Jeta dhe veprat e Koliqit  - P. Giuseppe Valentini:Ernesto - Specchio d’umano transito - Ernest Koliqi:Kuvendime me Vangjelin  - Italo C. Fortino:Ernest Koliqi e Arbëreshët e Italisë - Matilde Mancinelli:Ricordo di Ernesto Koliqi  - Gennaro Cassiani:Ritratto di Koliqi - Rexhep Krasniqi:Ernest Koliqi dhe zhvillimi letrar në Kosovë - Ettore Paratore:Ricordo di Ernesto Koliqi - James Torrens, S.J.:The poet is a shrine for his language - Angela Cirrincione:Vajtim a Ernest Koliqi - Salvatore Petrotta:Kujtim i prof. Kolikjit - Msgr. dr. Joseph J. Oroshi:Nji pishtar i letërsisë e i kulturës shqiptare fiket - Emanuele Giordano:Koliqi dhe unë (Koliqi ed io)  - The memory of professor Ernest Koliqi honored at the University of Santa Clara, California  - Dorn Prenk Ndrevashaj:Elegji mbi Ernest Koliqin  - Hans-Joachim Kissling:Il romanziere tedesco Karl May e gli Albanesi  - Tahir Kolgjini:Profesor Ernest Koliqi  - Nijazi Sulçoglu:U shue Hylli shqiptar n’itali - Leo Magnino:Lo studio dei problemi etnici e delle minoranze - Hamdi H. Oruçi:« Vatra » dhe prof. Ernest Koliqi - Ernest Koliqi:Lutja e Dëshpruemc - Peter Bartl:Die K'élmendi Zur Geschichte eines nordalbanischen Bergstammes - Francesco Bonasera:Una carta manoscritta dell’Albania conservata nella raccolta marsiliana della Biblioteca Universitaria di Bologna - Anton Logoreci:Ernest Koliqi - Anesti Andrea:Poetit Ernest Koliqi - Marcello Durante:A quale lingua si ricollega l’albanese? - Emilio Tavolaro:Ricordo di Ernest Koliqi -  - Shefki Miraku:Me Ernest Koliqin në miqësi  - Spiro Mura:15 Kallënduer: një datë e hidhur  - P.B.D.:Letra e nji Dashamiri  - Nermin Falaschi:Un altro « immortale » albanese: Ernest Koliqi  - Basilio Blaiotta:In memoria di Ernesto Koliqi  - Miftar Spahija:Me rastin e vdekjes s Ernest Koliqit  - John Sinishta:« The awakening of arbéresh cultural heritage in America » - « Koliqi s uncompleted educational endeavor » - Edvige Pesce Gorini:Ricordo di Ernesto Koliqi  - Miku i Tij Letrar:Kujtimit të Hilushit  - Vincenzo Chiodi:Ricordo di Ernesto Koliqi  - Halim Begeja:Kultura dhe politika e Koliqit  - Ernest Koliqi:La famiglia Simini - Dr. Christine Körner:Der Beitrag der Exilbläter « Ora e Shqipnisë » und « Bashkimi Kombëtar » zur Verbreitung des Gedankens der nationalen Einheit - Ndoc Vulaj:Gjamë e vaj mbi vorr të prof. Ernest Koliqit - Vittore Pisani:Su albanese shoh - Angelo Fabi:Le raccolte di novellistica italo-albanese promosse da Ernesto Koliqi  - Ago Agaj - I lumtur në jetë, i lumtur në vdekje - Gjon Sinishta:Vdekja e Babës -  -  -  - Giovanni Cava:Ricordo impressionistico del prof. Koliqi . - Giosafat Frascino:Unë, profesor Koliqi dhe e perkohëshmja Shëjzat . - Adolfo Plachy: Ernesto Koliqi . - Lec Shllaku:Profesori u nda nesh! - Vasil D. Alarupi: Gega prej Rugove . - Gordon M Messing:La tragedia di Norbert Jokl - Angela Minicucci:Ricordo di Stella Romano Minicucci e Scritti di Cesare Minicucci riguardanti gli studi albanesi - Anesti Andrea:« The Symphony of Eagles » by Ernest Koliqi . - Nga shtypshkroja tue qortue shtypàjt e Shêjzavet . - Prenk Gruda:Prof. E. Koliqi mësues i ndritshëm e dashtnuer i gjuhës amtare . - Franco Schirò:Monsignor Paolo Schirò (1866-1941) - Peter Bartl:A Ernest Koliqi per il 70° genetliaco  - Arben Kosova:Akrostihi i im kushtue Atij që e meriton -  - Antonello F. M. Biagini:La lotta per l’indipendenza albanese nei rapporti degli addetti militari italiani (1911-1912)  - Italo C. Fortino:Ernesto Koliqi e gli Arb'èresh'è - Ymer Doda - Për shum mot festat - Adem Hodo:Në përkujtim të profesor Ernest Koliqit  - Klaus Lange:Das Weltbild des Naim Frashëri - M. C.:Hasan Kaleshi (1922-1976) .  - Agostino Giordano:Come un testamento - Ujk Mali: Antiteza letrare - KosovË Rexha-Bala:Bardhë e zi rreth Drinit  - Gedanken über Nation und Staat der Albaner - KoLEC PlKOLINI:Letër nji Mikut - P. V.:Synopsis of the life and works of the Poet professor Ernest Koliqi - Nota bibliografica - Scritti critici sul Koliqi e la sua opera - M. C. - Vorrimi i prof. Ernest Koliqit

Kronikë kulturore - Tezë doktorati mbi Koliqin (V.) - Mbrëmjet shqiptare (DM-Ko) - Mbramje letrare shqiptare në New York (T.H.) - Monsinjor Fortino çon nji meshë për Koliqin - Meshë përshpirtje për Koliqin - Përkujtohet prof. Koliqi - Këshilli i Fakultetit përkujton prof. Koliqin - Nji vizuer: Ernest Koliqi (Shefki Miraku) - Përkujtimi i Ernest Koliqi-t në New York në përvjetorin e parë të vdekjes - Ekspozita e pikturave të Lin Delisë në Gjermani (Martin Camaj) - Dr. Rexhep Krasniqt nderohet nga Bashkësia e New York-ut (hho) - Veprimtarija patriotike e heshtun e Adem Dushit (T.) - Anesti Andrea - Të rij Shqiptarë Universitarë n’Amerikë (hho) - Kisha e ré Katholike Shqiptare « Zoja e Papërlyeme - Pajtore e Shqiptarvet » (Lula Lucaj) - Aperte le attività annuali del Circolo « Besa-Fede » - Le stirpi - degli Albanesi d’Italia nella cronaca di Tocco 1375-1422 - Viaggio tra gli albanesi - della Jugoslavia - Albania: Nascita d’una cultura nazionale (Mircea Popescu) - Dr. Ernest Koliqi - La scomparsa di Ernesto Koliqi (Ettore Paratore) - È morto Ernest Koliqi (Eleuterio Fortino) - Prof. Ernest Koliqi - Ricordo di Ernesto - Koliqi (Mircea Popescu) - Ernest Koliqi (Peter Bartl) - Cultura regionale - Varg librash letrarë « Biblioteka Shqipe »

Libra të Lexuem - Në përkujtim të dr. Nos Qirjakut (M. Camaj) - P. dr. Paulin Margjokaj ndrroi jetë (V.) - Vdiq Kapiten Xhevdet Skënderaj (P.) - Vdekja e Gjok Dragushës (V.) - Zhdukja e Sabri Domit (V.) - Zoja Lucia Shkreli ndrroi jetë (P.) - Halim Begeja (hho) - Ida Koka ndrroi jetë (P.) - Ndrroi jetë Gjeneral Zef Serreqi (P.) - Ndrroi jetë Miria Elena Vuksanaj Ndrevashaj (P.) - Zhdukja tragjike e Luftarit të Liris, Gjon Gjinaj (Z.) - Pal Bib Mirakaj ndrroi jetë (V.). -

Shêjzat
ISSN: 2517-9624
1978
Botuar: 2022-07-18

Numri i Plotë

Shiko të gjithë numrat