Vëll. 14 No. 1-3 (1970): Shejzat

PËRMBAJTJA/Sommario

HILUSHI: Letra të hapuna nji të riut letrar (Lettere aperte ad un giovane letterato). --  KARL GURAKUQI: Nexhat Peshkëpia, shembull atdhetarizme (Nexhat Pëshkëpia patriota esemplare) -- ALOIS: SCHMAUS: Die Arbëresh-Ballade von der « wiedergefundenen Schwester » und ihre balkanischen Zusammenhange (La ballata arbëreshe della sorella ritrovata e le sue analogie balcaniche) -- KARL GURAKUQI: At Viezzoli: Nji fytyrë e paharrueshme (P. Viezzoli: Una figura indimenticabile) -- AT PAULIN MARGJOKAJ: Lëvizja e madhe për çlirimin kombtar (Il grande movimento per la liberazione nazionale) . -- VASIL D. ALARUPI: Skënderbeu (Scanderbeg) -- ERNESTO KOLIQI: Traduzione italiana del XII canto del poema « Lahuta e Malcis » di P. Giorgio Fishta (Përkëthim italisht i kangës XII të « Lahutës së Malcis») -- KOSOVË REXHA-BALA: Dielli nuk e humbë rrugën as nëpër vrantësi (Il sole non perde la sua strada fra le nuvole) -- ANTONIO BELLUSCI FRASNJOTI: La Pastorizia a Frascineto (Blegtorija në Frasnitë)  

Kronikë kulturore (Cronaca culturale).

Prof. Nexhat Peshkëpia vdiq (Zef HASANI). — Për krye shëndosh. — Decesso di P. Lorenzo Viezzoli S.J. — Gëzim në shtëpi t’Ingj. Llukaçit. — Përgëzime. — Fiori d’arancio: Nozze Rizzuto-Blaiotta. — Nji tjetër kurs shqipje në Gjermani. — Riunione dell’Accademia del Mediterraneo. — Conferenza del prof. Bonfante. — Rrethi kulturuer arbresh « Gennaro Placco ». — Tesi di laurea in albanologia. (G.G.), — Libra të lexuem: Matteo SCIAMBRA, Giuseppe VALENTINT, Ignazio PARINO: «Il 'Liber brévium’ di Callisto III - La crociata, l’Albania e Skanderbeg. » (Giampaolo Tognetti), — TAHIR KOLGJINI: « Shpaiime rreth Lahutës » (M. Camaj). — Shènjim. Syprina e ré dhe vizatimet në fund t’artikujvet janë hartue nga piktori Gjelosh Gjokaj. 

Shejzat
ISSN: 2517-9624
Vëll. 14 No. 1-3 (1970)
Botuar: 2022-04-08

Numri i Plotë