“Santori – poet dhe dramaturg”, studim monografik nga Klara Kodra

Botuar nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) & Akademia e Studimeve Albanologjike, Tiranë, 2022

Autorët

  • Ymer Çiraku

DOI:

https://doi.org/10.62006/sf.v1i3-4.3046

Abstrakti

Serisë së botimeve mbi letërsinë e kulturën arbëreshe, krahas disa botimeve të tjera nga QSPA, iu shtua kohët e fundit edhe studimi i gjerë monografik “Santori, poet dhe dramaturg”, me autore studiuesen e njohur të letërsisë arbëreshe, Klara Kodra. Bota arbëreshe mbetet një thesar i çmuar, prej së cilës historia dhe kultura shqiptare, është ushqyer e pasuruar përgjatë shekujve e në vazhdim. Tërë ky kontribut i shtrirë në fusha të ndryshme, duhet thënë se në pjesën më të madhe të tij, mbetet ende i panjohur nëpër fondet e seminareve arbëreshe, të kishave, në shumë arkiva familjare e në biblioteka të qyteteve të Italisë e të vendeve të tjera. Sado që jo pak prej tyre, tashmë janë bërë objekt studimesh të thelluara nga studiues shqiptarë e albanologë të huaj, e sidomos nga studiuesit arbëreshë, mbetet gjithsesi një pjesë e madhe e tyre, thesar ende i pazbuluar e i pastudiuar sa duhet.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Botuar

2023-12-03

Si të citoni

Çiraku, Y. (2023). “Santori – poet dhe dramaturg”, studim monografik nga Klara Kodra: Botuar nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) & Akademia e Studimeve Albanologjike, Tiranë, 2022. Studime Filologjike, 1(3-4), 171–174. https://doi.org/10.62006/sf.v1i3-4.3046

Numri

Seksioni

Kritikë dhe bibliografi