Ndikimi i luftës së Vlorës në zhvillimet e brendshme në Shqipëri

Autorët

  • Beqir Meta

Abstrakti

Lufta e Vlorës u zhvillua në një moment kyç dhe dramatik për fatet e ekzistencës së një Shqipërie të pavarur dhe të rikrijimit të shtetit shqiptar. Fillimi dhe zhvillimi i kësaj lufte mund të portretizohen me shprehjen: në kohën, në vendin dhe në mënyrën e duhur.
E kombinuar edhe me një sërë rrethanash ndërkombëtare të favorshme, analiza e të cilave nuk është objekt i kësaj kumtese, ajo së bashku me Kongresin e Lushnjës ndryshoi rrjedhën e zhvillimeve ndërkombëtare të çështjes shqiptare, duke rikthyer sërish në rendin e ditës, rinjohjen e pavarësisë së Shqipërisë dhe të shtetit kombëtar shqiptar.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-31

Si të citoni

Meta , B. (2023). Ndikimi i luftës së Vlorës në zhvillimet e brendshme në Shqipëri. Studime Historike, 74(1-2), 235–240. Retrieved from https://albanica.al/studime_historike/article/view/1072

Numri

Seksioni

Materiale Shkencore