No. 1-2 (2021): Studime Historike

Studime Historike
ISSN: 0563-5799
No. 1-2 (2021)
Botuar: 2023-05-29

Numri i Plotë

Marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare ndërmjet Raguzës dhe trojeve Arbërore

Edmond Malaj
7-36

Marrëdhëniet tregtare të Shqipërisë me Venecian nëpërmjet portit të Durrësit në kapërcyell të shekujve XVII - XVIII

Alvin Saraçi
37-68

Nga të mandatuar në kohë lufte, në të zgjedhur në periudhë paqeje: një qasje krahasuese e tipareve të përfaqësimit në Kuvendin Kombëtar të Vlorës dhe Parlamentin e vitit 1921

Ledia Dushku
69-90

Gjendja e rëndë ekonomiko-financiare e shqipërisë dhe përpjekjet e Qeverisë Shqiptare për sigurimin e një këshilltari financiar Britanik 1921 –1922

Sali Kadria
91-114

Kriza institucionale dhe karakteri i Qeverisë së Fan Nolit

Albana Mema
115-136

Përballja e Shqipërisë me pozitën e shqiptarëve në Jugosllavi 1935

Emine Arifi-Bakalli
137-164

Shkollat katolike gjatë pushtimit Italian

Blerina Kuqi
165-192

Situata politike në Shqipëri (tetor-dhjetor 1943): rezistencë, bashkëpunim e luftë civile

Sonila Boçi
193-228

Kosova në kryqëzim gjeopolitik: Shqipëria, Jugosllavia dhe fuqitë e mëdha 1945-1948

Hamit Kaba
229-260

Marrëdhënia juridike e komuniteteve fetare me shtetin Shqiptar – statutet 1949-1950

Erjon Papagjoni
261-286

Pёrpjekjet e Qeverisё Shqiptare pёr të arritur industrializimin e vendit me anё të veprave tё fundit madhore nga Kina nё Shqipёri 1966 - 1973

Gjon Boriçi
287-312

Lufta e ushtrisë çlirimtare të Kosovës në zonën operative të Shalës dhe humbjet e forcave Serbe

Sabit Syla
313-350