Humanizmi islam - themel per dialog ndërreligjioz - Bardhi, Ismail (Studime Orientale, 2024)
Feja gjithmonë ka përcjellë kulturën. Më pas, karierët e humanizmit islam kultivojnë frymën e dialogut me të gjitha forcat që nxisin ide pozitive në shoqërinë përkatëse. Dialogu më i suksesshëm ndërmjet bashkësive të ndryshme fetare në përgjithësi dhe në vendin tonë do të bëhet vetëm atëherë, kur retensionistët e bashkësive fetare të jenë pjesëmarrës të barabartë në të ashtuquajturin humanizëm nga bota moderne. Kjo nënkupton liri dhe drejtësi për të gjithë. Mashtrimet dhe dhuna nuk garantojnë siguri.