Kontribut për njohjen e xhamive të Beogradit - Đurić-Zamolo, Divna (Studime Orientale, 2024)
Në kohët e fundit Muzeu i Qytetit të Beogradit i pasuroi koleksionet e veta me një skicë, e ciJa zgjidh çështjen e pamjes së xhamisë të Ali Pashës në Beograd. L. Nikiqi, me siguri njohësi më i mirë i xhamive të Beogradit, për xhaminë e Ali Pashës di vetëm aq se është e skicuar në planin e Brushit për Beogradin nga viti 1789 dhe në planin turk nga vitet e 60 të shekullit XIX,. se përmendet në arkivat e dokumenteve turke nga viti 1801, dhe se është rrënuar në vitin 1863 sipas vendimeve të Konferencës në Kanlixhë. Pamja e saj deri më sot nuk ka qenë e njohur. Skicën me tush të xhamisë së Ali Pashës, e cila tani për herë të parë po publikohet, e ka punuar inxhinieri hungarez Llupa Peter. Kjo shihet nga nënshkrimi në anën e djathtë në këndin e poshtëm (A teleysenek rajz Luppa Peter, mernok). Në lartësinë e majës së minaresë është shkruaj- me shkronja të shtypit: ALI-PASHA MESCET, - BELGRADON - (Xhamia e Ali Pashës-Beograd). Viti se kur është skicuar xhamia nuk është shënuar.