Sami Frashëri dhe drama e tij “Sejdi Jahja” - Morina, Raif (Studime Orientale, 2024)
Pa medyshje që Sami Frashëri është njëri nga dijetarët më të mëdhenj të kohës së vet, andaj mua personallsht më pëlqen të them se Samiu, me punën dhe veprën e tij kaq madhore në shkencë e letërsi dhe në përgjithësi, ishte agu dhe shkëlqimi diturisë së fillim shekullit XX. Ndjenjat dhe idete humaniste te Sami Frashërit, nuk e lan te qetë kete njeri pa e denuar Kryqëzatë dhe Inkuizicionin spanjoll, perveç tjerash edhe me nje vepër dramaturgjike, siç është drama "Sejdi Jahja".