Censura gjatë mbretërimit të Zogut I në Shqipëri ndalimi i librave dhe periodikëve

Autorët

  • Ma. Alma Mile

Abstrakti

Gjatë shek. XX Shqipëria ka njohur periudhat më të errëta të izolimit, persekutimit dhe censurës. Por nuk flasim vetëm për regjimin komunist, i cili sundoi për gati gjysmë shekulli. Periudha monarkike (1928-1939) njihet si ajo që e nxorri Shqipërinë nga kaosi që e kishte pllakosur pas shpalljes së Pavarësisë. Por nga ana tjetër që përforcoi kontrollin e shtetit ndaj mendimit të lirë. Përmes dokumenteve të kohës tentojmë të hedhim dritë mbi këtë aspekt të mbretërimit të Zogut I.

Fjalët kyçe:

Monarkia, Censura

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2022-01-21

Si të citoni

Mile, A. . (2022). Censura gjatë mbretërimit të Zogut I në Shqipëri ndalimi i librave dhe periodikëve. Studime Muzeologjike, 11(11), 162–170. Retrieved from https://albanica.al/studmuzeologjike/article/view/292