Orientalisti i shquar Vexhi Buharaja

Autorët

  • Dr. Adriana Qafa

Abstrakti

Vexhi Buharaja ka lindur në në lagjen “Murat Çelepi” të Beratit, në 12 maj të vitit 1920. Buharaja rrjedh prej një familjeje me tradita atdhetare. Mësimet fillestare i kreu në vendlindje, në Berat. Pas kësaj vazhdoi studimet në Medresenë e Tiranës, ku u diplomua në vitin 1940 si një nga studentët më të dalluar. Menjëherë pas diplomimit, në moshën 20 vjeçare, u punësua në redaksinë e revistës së përmuajshme “Kultura Islame”, organ i Komunitetit Musliman Shqiptar në Tiranë. Vexhi Buharaja ka qenë atdhetar, dijetar, poet, përkthyes, shkrimtar, historian, studiues, hulumtues dhe njohës i dhjetë gjuhëve kryesore Lindore e Perëndimore. Në fillim të vitit 1944, Vexhi Buharaja u kthye në Berat, ku deri në vitin 1947 ka dhënë mësim nëpër shkollat e qytetit1.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-12-26

Si të citoni

Qafa, A. (2023). Orientalisti i shquar Vexhi Buharaja. Studime Muzeologjike, 1(14), 5–12. Retrieved from https://albanica.al/studmuzeologjike/article/view/3239