Ekspozita “Kinematografi’’

Autorët

  • Orges Merdani

Abstrakti

Më 23 tetor 2023, tek ArTurbina u çel ekspozita “Kinematografi’’ e piktorit Orges Merdani. Ekspozita u çel me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Teatrit Kombëtar. Kjo ekspozitë kishte në fokus artistët e kinematografisë shqiptare pare nga këndvështrimi i nje Artisti të ri, e cila u soll si një formë falënderimi për të gjithë këta artistë, për kontributin e veçantë në trashëgiminë kinematografike, në edukimin e brezave dhe kultivimin e kulturës së “të bukurës’’. Ekspozita konsistonte në portretizimin e një pjese të madhe të aktorëve, gjithashtu edhe batutave më të spikatura, të cilat janë të ngulitura në mendjet e gjithësecilit prej nesh.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-12-26

Si të citoni

Merdani, O. (2023). Ekspozita “Kinematografi’’. Studime Muzeologjike, 1(14), 106–108. Retrieved from https://albanica.al/studmuzeologjike/article/view/3251