Vëll. 11 No. 11 (2021): Studime Muzeologjike

Studime Muzeologjike
ISSN: 2790-3621
Vëll. 11 No. 11 (2021)
Botuar: 2022-01-20

Fjalë përshëndetëse

Dr. Dorian Koçi
6-8

Muzealizimi i historisë së pranisë dhe shpëtimit të hebrenjve në Shqipëri

Dr. Dorian Koçi
9-25

Përpjekjet Shqiptare për mbrojtjen e Janinës

Prof. Asoc. Dr. Zaho Golemi
26-56

Demetër Fari, komandant ushtarak, rregjent, mbret dhe këshilltar politik

Prof. Asoc. Dr. Bashkim Vrekaj
57-71

Partia Komuniste e Shqipërisë dhe Balli Kombëtar gjatë muajve tetor-nëntor 1943

Prof. Asoc. Dr. Sonila Boçi
72-99

Martesa labe sipas traditës zakonore në Tepelenë

Prof. Asoc. Dr. Jaho Cana
100-115

Ridimensionimi i figurës së Ali Pashë Tepelenës në historinë e Shqipërisë duke u përqendruar në aspektin e bamirësisë

Dr. Eduart Caka
116-135

Jeronim De rada dhe roli shtypit Arberesh në mbrojtje të çështjes kombëtare Shqiptare

Dr. Denisa Tare
136-161

Censura gjatë mbretërimit të Zogut I në Shqipëri ndalimi i librave dhe periodikëve

Ma. Alma Mile
162-170

Musine Kokalari muza e dënuar e letërsisë Shqipe

Ma. Brunilda Prifti
171-178

Bartëset e traditës dhe kujtesës Një vëzhgim mbi disa personazhe femërore në veprat e Ismail Kadaresë dhe bartjes prej tyre të paradigmave të kohës, kujtesës, traditës, legjendës dhe mitit

Ylli Sulaj
179-203

Mbi konservimin e shpatave

Prof. Asoc. Dr. Frederik Stamati
204-224

Ikona, Maria (Theotokos) nëna, hyjnore mrekullibërëse

Fjoralba Prifti
225-230

Ikonat Mariane në Muzeun Historik Kombëtar

Andrea Llukani
231-254

Objekte nga Antigonea në Muzeun Historik Kombëtar

Spiro Nika
255-272