Pak fjalë për veprën "Leksiku historik I gjuhës shqipe”, vëllimi I, të Prof. Kolë Ashtës

Autorët

  • As. Prof. Simon Pepa

Abstrakti

Para pak kohësh doli në qarkullim vëllimi i parë i veprës së prof.dr. Kolë Ashtës, "Leksiku historik i gjuhës shqipe", botim i Sektorit Shkencor të Albanologjisë pranë Universitetit "Luigj Gurakuqi" Shkodër. Dalja e këtij vëllimi shënon hapin e parë në publikimin e
veprës jetësore të këtij dijetari të shquar. Kolë Ashta i përket atij brezi të diturish që për më tepër se një gjysmë shekulli punoi me këmbëngulje dhe me një vullnet të çuditshëm, ashtu në heshtje, pa bujë e pa lavdi, por që bëri aq shumë për kulturën shqiptare, dhe do të mbesë nderi për brezat që do të vijnë.

Fjalët kyçe:

Alb

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-22

Si të citoni

Pepa, S. (2023). Pak fjalë për veprën "Leksiku historik I gjuhës shqipe”, vëllimi I, të Prof. Kolë Ashtës. Phoenix, 1(2), 103–110. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/864

Numri

Seksioni

Artikuj