Kultura popullore Shqiptare në përmbledhjen e udhëpërshkrimeve

"Po albaniji - dojmovi s puta"

Autorët

  • Ismail Doda

Abstrakti

Në mesin e shkencëtarëve sllavë të Jugut, të cilët në fund të shekullit XIX dhe në fillim të atij XX kanë mbledhur, studiuar dhe botuar lëndë nga krijimtaria gojore dhe etnografike shqiptare, shquhet edhe Llavro Mihaçeviqi (Lovro Mihacevic), prifti kroat dhe miku i madh i Shqipërisë dhe i popullit shqiptar. Ai për katërmbëdhjetë vjet shërbeu në Shqipëri (nga viti 1839 si mësues i të rinjve të urdhërit françeskan në Kuvendin e Troshanit, ku përveç gjuhës latine dhe italishte, jepte edhe gjuhë shqipe të cilën e mësoi për katër muaj; nga viti 1906 si provincial i provincës së re françeskane të Shqipërisë me seli në Shkodër), krahas disa shënimeve etnografike, historike, gjeografike dhe demografike, bëri udhëpërshkrime, mblodhi, i botoi dhe i studioi disa krijime popullore shqiptare.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-26

Si të citoni

Doda, I. (2023). Kultura popullore Shqiptare në përmbledhjen e udhëpërshkrimeve: "Po albaniji - dojmovi s puta". Phoenix, 2(2), 101–108. Retrieved from https://albanica.al/phoenix/article/view/946

Numri

Seksioni

Artikuj