Artikujt më të lexuar

Shkodran Imeraj, Kosova 1968-1990, Prishtinë: Instituti i Historisë “Ali Hadri”, 2021, f. 274
Basha
 22
No. 48 (2023): Kosova
Kosova
No. 48 (2023)
Botuar: 2024-01-20

Historiku i veprave të letërsisë së vjetër Shqipe, një premisë e rëndësishme në trajtimin analitik e njohës të tyre

Evalda Paci
11-22

Ndikimi i revolucionit xhonturk në nacionalizmin Shqiptar

Gentrit Smakaj
23-49

Aspekte shoqërore, politike dhe kulturore në prag të kryengritjes së vitit 1910 në Kosovë në dritën e shtypit shqiptar

Ardita Hajdari - Buqinca
51-60

Krimet e Malit të Zi në lugun e Baranit dhe thyerja e flamurit malazez nga Selim (Ahmet) Gërvalla në vitin 1913

Luan Tetaj
61-80

Raportet sociale në Prefekturën e Elbasanit në vitet 1920-1938 (rasti i qyteteve)

Florinka Gjevori, Ilirjana Kaceli
81-101

Vendosja e administratës shqiptare në Kosovën e liruar

Jeton Idrizi
103-113

Ganimete Tërbeshi simbol i gruas antifashiste nacionalçlirimtare në Kosovë

Alban Dobruna
115-121

Shaban Haxhia - Organizator, drejtues, udhëheqës ushtarak i Lanç-së në Malësinë e Gjakovës dhe në Kosovë

Skёnder Demaliaj
123-143

Arsimimi i të rriturve në Kosovë pas luftës së dytë botërore

Arben Berisha
145-158

Zhvillimet politike në Pejë nga plenumi i Brioneve deri te kërkesa për Republikën e Kosovës

Kosovar Basha
159-178

Vështrim mbi dinamikën e ndërkombëtarizimit të çështjes së Kosovës

Behxhet Dibrani
179-185

Arsimi në Ferizaj gjatë viteve ‘90-të të shek. XX

Agon Krasniqi
197-214

Justifikimi i intervenimit të NATO-s në Kosovë në aspektin e marrëdhënieve ndërkombëtare

Hamit Kaba
215-237

Qëndrimi dhe kontributi Franko-Gjerman në operacionin “Forca aleate” (24 mars - 20 qershor 1999)

Miftar Kurti
239-269

Statusi dhe beneficionet e luftëtarëve të LÇN-së (1941-1945) dhe luftëtarëve të UÇK-së (1998-1999) vështrim krahasimtar

Albin Halimi, Endrit Sada
171-299

Analizë e fjalimit të Churchill-it në Fulton dhe sendërtimi i parashikimeve të tij

Jeton Arifi
303-321

Vepër me vlera shkencore për Nishin dhe Rrethinën Mead Osmani, Sanxhaku i Nishit gjatë periudhës osmane (Shek. XIX) - (Administrimi, shoqëria dhe zhvillimet politike), Prishtinë: Instituti i Historisë “Ali Hadri”, 2022, 369 f.)

Fitim Rifati
385-387

Rugova: Kryengritja dhe masakra 1918-1919 (Rugova: Kryengritja dhe masakra 1918-1919), Prishtinë: Instituti i Historisë “Ali Hadri”, 2022, 418 f.)

Bedri Muhadri
389-393

Shqipëria “Ekzotike” shkas për rivalitet dhe përplasje në mes të fuqive të mëdha dhe vendeve fqinje (Mentor Hasani, Rrethanat socio-ekonomike në Shqipëri, 1912-1939), Prishtinë: Instituti i Historisë “Ali Hadri”, 2002, 735 f.)

Skender Lutfiu
395-398

Shqipëria, nyjë përplasjesh dhe nyjë marrëveshjesh (Emine Arifi - Bakalli, Drejt eliminimit të faktorit shqiptar në Ballkan: Qëndrimi i Jugosllavisë ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve, 1935-1939, Prishtinë: Instituti i Historisë “Ali Hadri”, 2023, 516 f.)

Ana Lalaj
399-404

Pranvera e madhe Shqiptare -40 vjet nga demonstratat e vitit 1981 në Kosovë

Skender Lutfiu
405-406

Studime, kumtesa, vështrime dhe recensione (Ibrahim Gashi, Studime historike II, (Studime, kumtesa, vështrime dhe recensione), Prishtinë: Instituti i Historisë “Ali Hadri”, 2023, 249 f.)

Haxhi Ademi
407-411

Dardanët (Luan Përzhita, Dardanët), Tiranë: Akademia e Studimeve Albanologjike, Tiranë, 2022, 308 f.)

Emine Hajdari
413-415

Shqipëria dhe Turqia, 1912-1939: Nga ndarja drejt miqësisë (Ilirjana Kaceli - Demirlika, “Shqipëria dhe Turqia, 1912-1939: Nga ndarja drejt miqësisë”, 400 f.)

Alban Dobruna
417-419

Botimet e Akademisë së Studimeve Albanologjike me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së heroit kombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu

Edmond Malaj
421-435
Shiko të gjithë numrat