Artikujt më të shfletuar

A history of the first Albanian gendarmerie organized and directed by Dutch officers 1913-’14
Goslinga
 6
Tradizioni popolari albanesi della Calabria
Bellusci
 6
3 kuçedra dhe 151-shi i lali Dukjes (vijon nga nr. 1-3, XIV, 1970, faqe 37)
Alarupi
 5
3 kuçedra dhe 151-shi i lali Dukjes
Alarupi
 5
1978: Shêjzat

Numër përkujtimor kushtue Prof. Ernest Koliqit

 

Shêjzat
ISSN: 2517-9624
1978
Botuar: 2022-07-18

Numri i Plotë

Ernest Koliqi e Arbëreshët e Italisë

Italo C. Fortino
29-32

Il romanziere tedesco Karl May e gli Albanesi

Hans-Joachim Kissling
89-93

The Garden by Ernest Koliqi, 1928 Translated by Adalbert Fekeçi, 1975 with foot-notes by the translator

Ernest Koliqi

Ernest Koliqi dhe zhvillimi letrar në Kosovë

Rexhep Krasniqi
36-42

The poet is a shrine for his language

James Torrens S.J.
48-51

Ritratto di Koliqi

Gennaro Cassiani
34-35

Ricordo di Ernest Koliqi

Matilde Mancinelli
33

"Vajtim" a Ernest Koliqi

Angela Cirrincione
52-54

Kujtim i Prof. Kolikjit

Salvatore Petrotta
55-56

Nji pishtar i letërsisë e i kulturës shqiptare fiket

Msgr. Dr.
57-64

Koliqi dhe unë (Koliqi ed io)

Emanuele Giordano
65-78

Elegjí mbi Ernest Koliqin

Prenk Ndreveshaj
87-88

Profesor Ernest Koliqi Zogjt e Shqipes do t'a kujtojnë me mirnjoftje

Tahir Kolgjini
95-105

Lo studio dei problemi etnici e delle minoranze Studimi i problemeve etnike dhe minoriteteve

Leo Magnino
106-111

"Vatra" dhe Prof. Ernest Koliqi

Hamdi Oruçi
112-119

Lutja e Dëshprueme

Ernest Koliqi
120-123

Una carta manoscritta dell’Albania conservata nella raccolta Marsiliana della Biblioteca Universitaria di Bologna Një hartë dorëshkrimore e Shqipërisë e ruajtur në koleksionin Marsiliana të Bibliotekës Universitare të Bolonjës

Francesco Bonasera
140-141

Die Këlmendi. Zur Geschichte eines nordalbanischen Bergstammes Kelmendi. Mbi historinë e një fisi shqiptar të malësisë së veriut

Peter Bartl
123-139

Ernest Koliqi

Anton Logoreci
142-144

A quale lingua si collega l'albanese? Me cilën gjuhë ndërlidhet shqipja?

Marcello Durante
147-150

Ricordo di Ernest Koliqi Kujtim mbi Ernest Koliqin

Emilio Tavolaro
151-152

Me Ernest Koliqin në miqësi

Shefki Miraku
153-155

15 Kallënduer: një datë e hidhur

Spiro Muka
156-157

Letra e nji Dashamiri

P.B. D.
158-159

Un altro "immortale" albanese: Ernest Koliqi Një shqiptar tjetër "i pavdekshëm": Ernest Koliqi

Nermin Falaschi
160-163

Me rastin e vdekjes s'Ernest Koliqit

Miftar Spahija
167-170

“The awakening of Arbëresh cultural heritage in America” Koliqi’s uncompleted educational endeavor “Zgjimi i trashëgimisë kulturore arbëreshe në Amerikë” Përpjekja e papërfunduar arsimore e Koliqit

John Sinishta
171-172

Ricordo di Ernest Koliqi Kujtim mbi Ernest Koliqin

Edvige Pesce Gorini
173

Kujtimit të Hilushit

Miku i Tij Letrar
174-177

Ricordo di Ernesto Koliqi Kujtim mbi Ernest Koliqin

Vincenzo Chiodi
178

Kultura dhe politika e Koliqit

Halim Begeja
179-183

La famiglia Simini Familja Simini

Ernest Koliqi
184-187

Ernesto Specchio d'umano transito Ernesto: Pasqyra e tranzitit njerëzor

P. Giuseppe Valentini
19-25

Su albanese "shoh" Mbi fjalën shqipe "shoh"

Vittore Pisani
196-197

Le raccolte di novellistica italo-albanese promosse da Ernesto Koliqi Përmbledhjet me tregime italo-shqiptare të promovuara nga Ernesto Koliqi

Angelo Fabi
198-201

I lumtur në jetë, i lumtur në vdekje

Ago Agaj
202-203

Ricordo impressionistico del prof. Koliqi Kujtim mbresëlënës për prof. Ernest Koliqin

Giovanni Cava
205-206

Unë, profesor Koliqi dhe e përkohëshmja "Shêjzat"

Giosafat Frascino
207-213
Shiko të gjithë numrat