Gëzim Qëndro dhe nxjerrja në dritë e “Aventurës seminale të gjurmës”

In memoriam

Authors

  • Agron Mesi

Abstract

Emri i Gëzim Qëndros (22 dhjetor 1957 – 27 shkurt 2018) për ne të gjithë lidhet menjëherë dhe ngushtësisht me kritikën dhe historinë e artit shqiptar të pas viteve ’90. Ai njihet mirë si autor i një sërë përkthimesh të teksteve ndër më të rëndësishmet
mbi historinë dhe teorinë e artit dhe, njëkohësisht, si autor i disa monografive të rralla në këto disiplina. Gjithashtu, do të mbahet
mend gjatë edhe si njëri prej ish-drejtuesve më të suksesshëm të Galerisë Kombëtare të Artit.

Keywords:

In memoriam, Gëzim Qëndro

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

2022-07-09

How to Cite

Mesi, A. . (2022). Gëzim Qëndro dhe nxjerrja në dritë e “Aventurës seminale të gjurmës”: In memoriam. Art Studies, 18(18), 154–168. Retrieved from https://albanica.al/studime_arti/article/view/485

Issue

Section

Articles