Ahengu shkodran. Notizimi i plotë

EDMIR BALLGJATI, Tiranë: Akademia e Studimeve Albanologjike (2021, ISBN 978-9928289780)

Autorët

  • Mikaela Minga

Abstrakti

Vëllimi Ahengu shkodran. Notizimi i plotë – Botim kritik përmban rreth 330 transkiptime muzikore në notë të këngëve të Ahengut shkodran. Këtyre transkiptimeve iu paraprin një hyrje e detajuar dhe sistematike mbi punën e kryer nga autori për këtë vëllim. Ndërsa në mbyllje ofrohen shënime kritike që, në fakt, korrespondojnë me një aparat kritik, i cili përmban informacionet përkatëse rreth njësive të transkiptuara. Këto janë pikë së pari referencat primare arkivore dhe ato bibliografike dytësore, që përfshijnë edhe të dhëna rreth notizimeve e transkiptimeve paraprake, si dhe informacione specifike mbi autorësinë dhe interpretuesit e këngëve.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-16

Si të citoni

Minga, M. (2023). Ahengu shkodran. Notizimi i plotë: EDMIR BALLGJATI, Tiranë: Akademia e Studimeve Albanologjike (2021, ISBN 978-9928289780). Antropologji, 5(1), 155–157. Retrieved from https://albanica.al/antropologji/article/view/764

Numri

Seksioni

Recensione