Çesk Zadeja. Jeta dhe vepra

VASIL S. TOLE Prishtinë: Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës (2022, ISBN 978-9951260534)

Autorët

  • Mikaela Minga Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit (IAKSA)

Abstrakti

Çesk Zadeja në muzikën shqiptare duhet lexuar si një biografi e cila bën bashkë marrëdhënien personale mes biografi-shkruesit
dhe subjektit, çka reflektohet tek synimi i autorit për të shkruar “pelegrinazhin tokësor të një njeriu” të madh, po të perifrazonim historianin Thomas Carlyle, (Critical and Miscellaneous Essays, 1838). Kjo vjen edhe përmes aksesit tek pjesa personale e dokumentave. Libri hyn në kategorinë e biografive studimore të natyrës kritike, duke marrë parasysh burimet dokumentare parësore, si dhe aparatin referencial që e shoqëron atë.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-05-16

Si të citoni

Minga, M. (2023). Çesk Zadeja. Jeta dhe vepra: VASIL S. TOLE Prishtinë: Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës (2022, ISBN 978-9951260534). Antropologji, 5(1), 158–161. Retrieved from https://albanica.al/antropologji/article/view/765

Numri

Seksioni

Recensione