Vëll. 17 No. 5-8 (1973): Shêjzat

PËRMBAJTJA / Sommario

HILUSHI: Mendime të shkarravituna (Idee scarabocchiate) - SCODRENSIS: Prof. Krist Maloki vdiq (Decesso del Prof. univ. Krist Maloki) - E. K.: Copa të zgjedhuna nga shkrimet e Krist Malokit (Brani scelti dagli scritti di Krist Maloki) : - Orjental apor oksidental? (Orientale oppure occidentale?) - Naim Frashëri - Gjergj Fishta -ERNEST KOLIQI: Mehdi Frashëri si shkrimtar (Mehdi Frashëri come scrittore) - Nga veprat e Mehdi Frashërit: - « Parëthënje » dhe copa nga vepra « Lidhja e Prizrenit» (Prefazione e brani scelti dal volume «La Lega di Prizren») - Nga rromanxi «Nevruzi» (Dal romanzo «Nevruzi») - VASIL D. ALARUPI: Kulucka - A. LURA: Enga (La sordomuta) - D. ERNESTO COZZI: La donna albanese (Grueja shqiptare) -  KOSOVË REXHA-BALA: Bardh e zi rreth Drinit (Bianco e nero nei pressi del Drin) GIUSEPPE VALENTINI: Tutta l’Albania cantata in un poema (Mbarë Shqipnija e këndueme në nji poem) - ERNEST KOLIQI: Bijës s’ime (A mia figlia) - Mëngjes në Kaninë (Mattino a Kanina) - Attività dell’Istituto degli Studi Albanesi di Roma (Veprimtari e Institutit të Studimeve Shqiptare të Romës) - Novelle romantiche di Girolamo De Rada (Tregime romantike të Jeronym De Radës): - Leggenda di Samorini (Gojthàna e Samorinajvet) - Frosina, l’odalisca (Frozina, nuse e sulltanit)

Kronikë kulturore (Cronaca culturale) - 286 Krizë në rinin komuniste shqiptare (V.). - Vëllau shpëton vëllan (H.). -Tre meshtarë të rij në Kosovë. - Nozze Caporicci-Becci. - Nozze Pasquali-Mauro. - Nozze Bellizzi-Saccomanno. - Decesso del prof. Paolo Colombo. -Ndrroi jetë Nush Bushati. - Ndrroi jetë Ahmet bej Resuli. - Ndrroi jetë Kolonel Hysen Selmani. - Vdiq Gjon Baia. - Vritet n’USA Kalosh Hamdija. -
Për krye shëndosh. Recensioni (Reçensime) KOLIQI ERNESTO, Saggi di letteratura albanese, Firenze, Leo Olschki editore 1972, IV-259 pp.; 25 cm. (T. M.). - ERNESTO KOLIQI, Saggi di letteratura albanese, Firenze, Leo Olschki editore, 1972, pp. 259. (VITTORE PISANI).- SOLANO FRANCESCO, Manuale di lingua albanese (Elementi di morfologia
e sintassi. Esercizi. Cenni sui dialetti), Corigliano Calabro, 1972, VI- 168 p., 22 cm. (T. M.). - Përpjekja e Jonë (Our Effort), E përkohëshme Fetare dhe Kulturore - Published by the Albanian American Islamic Center, Inc., New York New Jersey - Voi. Ill, 12 November 1972, Nr. 4. - Attività albanologiche. ANESTI ANDREA: Dy vjerrsha («Daimon» dhe «Letër») - Faqe 217 e 258. Vargu i botimeve të marruna

 

 

Shêjzat
ISSN: 2517-9624
Vëll. 17 No. 5-8 (1973)
Botuar: 2022-07-13

Numri i Plotë