Vëll. 18 No. 1-10 (1974): Shêjzat

HILUSHI: Mendime të shkarravituna (Idee scarabocchiate) - REXHEP KRASNIQI:Zhvillimi arësimuer dhe popullësija shqiptare në Jugosllavi (Sviluppo dell’istruzione pubblica e la popolazione albanese in Jugoslavia) - HANS J. KISSLING: Gli stradioti albanesi in Italia nella prima epoca rinascimentale - DJOKO SLIJEPČEVIČ: l'ber die serbisch-albanischen Beziehungen im 19. Jahrhundert - ERNEST KOLIQI: La famiglia Simini - TAHIR KOLGJINI:Shqiptarët në Jugosllavi dhe gjuha e unjisuar (Gli Albanesi in Jugoslavia e la lingua unificata) - AT PASHKO BARDHI :Faik Konica - PETER BARTL: Ernest Koliqi zum 70. Geburtstag (Shtatdhetvjetori i Ernest Koliqit) - * * * In Albania (Në Shqipni) - ERNEST KOLIQI: Migjeni dhe unë (Migjeni ed io) - VELEÇIKU:Ded Gjon Ujka

Kronikë kulturore (Cronaca culturale) - Prof. Koliqi mban drejtimin e Institutit të Shqipes — Njizetvjetori iTeqes bektashjane në Detroit — Conferenza del Prof. Koliqi a Palermo (Anto nino Guzzetta) — Kuvendi i Bashkimit Demokrat Shqiptar — Urime Emzot Oroshit — Una simpatica pubblicazione - Meshtar i ri në Kosovë - Un primo· premio a Gjelosh Gjokaj — Fiori d’arancio: Martesa e Markiz Staffan Domingo De Mistura — Matrimonio di Franco Durante con Rosina Giordano Martesal e Viktor Shirokës — Nozze di Vincenzo Pizzuto con Maria Luigia Rodotà dell Coronei — Gëzim në familjen Chicos— Darkë e shtrueme nga Dr Velaj —Urime Imam Vehbi Smajlit — Seminarlo del Prof. Marcello Durante Uni libro del Prof. Giuliano Bonfante — Dr. Oruçi në Romë — Vizita e dr. Fejzi Domnit — Urim Prof. Stadtmüllerit — U doktorue z. Gjon Lekë BuçaJ.

KUMTIME (Comunicazioni) Pajtimtarvet — Zoja Nermin Falaschi Vlora i boton dy libra të rij. Nji artikull në numër t'ardhëshëm mbi veprimtarin e At Gjelosh Gjokës

IDHNIME E NGUSHULLIME (Lutti e condoglianze) — Scomparsa dell’Eminenza Antoniutti — Falnderim — Zoja Marija Shkreli ndrroi jetë - Scompare il prof. Joseph Matl/Vdiq prof. Matl — Decesso del prof. Paolo Toschi _ Shyqri Fortuzi ndrroi jetë - Falnderim — Ngushullime Zef P. Dekës, Vëllazënnvet Lalaj, z. Mark Deçkës, z. Pai Bibës e z. dr. Çesk Ashtës .

LEXIMET TONA (Recensioni) - Buletini « Rreze Shelbuese » — Acta Albaniae Voi. I-XV, Palermo 1967-1972 (H. MIHÄESCU); Titos P. Jochalas — über die Einwanderung der Albaner in Griecheland - München 1971 (Η. Μ.); I. Parrino: Acta Albaniae Vaticana, Atti del Vaticano 1971 (Η. M.); Ju. V. Ivanova: Severnaja Albanija v XIX načale XX v. Obščestvennaja žiznj. Nauka, Moskva 1973 (Η. M.); Martin Camaj — La parlata albanese di Greci in provincia di Avellino — Firenze 1971 (HANS JÜRGEN SASSE). ’ ì - E.K. - Tryeza e Redaksis (Tavolo della Redazione)

 

Shêjzat
ISSN: 2517-9624
Vëll. 18 No. 1-10 (1974)
Botuar: 2022-07-17

Numri i Plotë