Kontributi i familjes Deralla për çështjen Kombëtare Shqiptare

Autorët

  • Melsi Labi

DOI:

https://doi.org/10.58923/diskutime.v7i23.585

Abstrakti

Objekti i studimit në këtë punim shkencor është veprimtaria politike dhe ushtarake e familjes Derralla – Mehmet Pashë Derralla. Në këtë punim, rubrika e lëvizjeve të tij është interesi i diplomacisë europiane dhe ballkanike për një figurë të shquar, e cila jep një kontribut të dukshëm në fazën e fundit të Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, duke qenë edhe personaliteti që vendosi bazën e organizimit dhe krijimit të Ushtrisë, me fizionomi të plotë në vitet e ardhshme, dhe pikërisht një 69 vjeçar u bë fillimi i ushtrisë shqiptare.

Fjalët kyçe:

Deralla family, independence of Albania, diplomacy, national Albanian movement

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Downloads

Botuar

2023-02-06

Si të citoni

Labi, Melsi. 2023. “Kontributi I Familjes Deralla për çështjen Kombëtare Shqiptare”. Diskutime 7 (23):46-47. https://doi.org/10.58923/diskutime.v7i23.585.