No. 1-2 (2020): Optime

Optime
ISSN: 2220-461X
No. 1-2 (2020)
Botuar: 2021-10-12

Faktorët etiologjikë, diagnoza dhe terapia e cirrozës hepatike të avancuar në Shqipëri në krahasim me të dhëna europiane

Xhimi Tata, Leonardo Baiocchi, Loreta Kondili, Adriana Babameto
7-22

Epidemiologjia e covid-19 në Shqipëri

Erda Qorri, Elida Mataj, Rezart Qorri, Nertsa Cunoti
23-32

Qelizat burimore mezenkimale, reagimi ndaj sipërfaqeve implantare drejt osteointegrimit

Ilma Robo, Saimir Heta, Dhimitri Papakozma, Vera Ostreni
33-47

Herbalizmi dentar

Xhuena Amuli, Valbona Disha
48-57

Aneurizma gjigande e aortës ascendente torakale

A. Kaçani, A. Aliu, S. Kuçi, E. Mile, A. Veseli, A. Dibra, E. Prifti
58-65

Burimet dhe benefitet e vitaminës C

Krenaida Taraj, Asela Hasa, Alba Muca
66-75

Roli i shërbimit psikologjik në menaxhimin e Çrregullimit të Stresit Pandemik dhe ruajtjen e mirëqenies emocionale gjatë periudhës së Covid-19.

Elisabeta Kafia, Silva Ibrahimi
76-83

Marrëdhëniet e prindërve me fëmijët e parë

Sibela Ymeraj
84-91

Komunikimi publik në periudhën e karantinimit në Shqipëri si komunikim në krizë

Arta Sakja
92-104

A i shkruajti vërtet Shekspiri veprat e tij?

Bledar Kurti
105-111

Deklarata e dhjetorit 1942 e tre të mëdhenjve për njohjen e shtetit të pavarur shqiptar dhe statusin e ardhshëm të tij

Etleva Babameto, Gentjana Taraj
112-127

Krijimi i shteteve ballkanike dhe shqiptarët

Ndriçim Mehmeti
128-139

Idetë e Jashar Rexhepagiqit për demokratizimin e arsimit në Kosovë

Hajri Mandri
140-148

Vështrim juridiko-penal I formave të veçanta të bashkëpunimit

Jonida Hyka
149-157

Përdorimi i teknikave të posaçme të hetimit të veprave penale dhe praktika e gjykatës europiane të të drejtave të njeriut.

Ina Hasankolli
158-167

Derogimi nga të drejtat e njeriut

Enea Sheqi
168-176

Elemente të simbolikës së gjallesave në arkitekturën kristiane të Kishës së Shën Nikollës në Manastirin e Mesopotamit

Laura Shumka
177-184

Një vështrim i përgjithshëm mbi përdorimin e e-commerce në Shqipëri

Besjana Tosuni, Paola Mbroci
185-193

Qytetet shqiptare në vitet 1920-1940 përpjekjet e para për organizimin urbanistik dhe arkitektonik të tyre me tipare dhe skema perëndimore

Agron Mesi
194-209

Droni e ardhmja në dorën tënde

Ervis Qyra, Artur Prendi
210-214

Projektimi i logjikës Fuzzy dhe rregullatorit PID në proceset industriale

Jozef Kola, Serxho Langa
215-227

Kontrolli automatik në robotikë

Enea Kote, Artur Prendi
228-233