Maximilian Lambertz (1882-1963)

Autorët

  • Eqrem Çabej

Abstrakti

Më 26 gusht 1963, pak pasi kish mbushur tetëdhjete një vjet të jetës së tij , vdiq në Leipzig Maximilian Lambertzi. Lambertzi pat lindur më 27 korrik 1882 në Vjenë, ku edhe kreu studimet e mesme e të lartat, duke u specializuar në gjuhësinë e krahasuar indoeuropiane të Paul Kretschmer në filologji klasike (të E. Hauleri e L. von Schroederi) drejtim studimesh që depërton gjithë punimet e tij. Në fillim të karierës së ti’j shkencore u muar me gjuhësinë greke ; më 1907 botoi «Emrat e skllevërve grekë», dhe një varg artikujsh sidomos te revista «Glotta», gjatë së dytës luftë botërore ai bashkëpunoi në München në hartimin e «Thésaurus lingua e latinae» . që ne të rinisi e iu kushtua studimeve shqiptare , dhe kësaj lëme kërkimesh i mbeti besnik gjer në fund të jetës së tij.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Botuar

2023-06-07

Si të citoni

Çabej, E. (2023). Maximilian Lambertz (1882-1963). Studime Filologjike, 18(1), 211–216. Retrieved from https://albanica.al/studime_filologjike/article/view/1191

Numri

Seksioni

In Memoriam