Fjalor Bullgarisht-Shqip

Përpiluar nga Th. Kacori, T. Tartari, L. Dusha, S. Pasko, L. Grabocka, nën redaktimin e akad. VI. Georgiev dhe R. Mutafçiev.

Autorët

  • Xhevat Lloshi

DOI:

https://doi.org/10.62006/sf.v19i4.1967

Abstrakti

Kërkesat e sotme të marëdhënieve ekonomike, tregëtare, politike, kulturale, shkencore, etj. shtrojnë përpara leksiografisë nevojën e hartimit të fjalorëve me qëllime praktike, që t'u shërbejnë këtyre marëdhënieve, duke pasqyruar afërsisht në mënyrë objektive fjalët dhe shprehjet e përdorimit të përgjishëm. Mendojmë se fjalori qe kemi parasysh i përket këtij tipi fjalorësh.

Shkarkimet

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Botuar

2023-06-23

Si të citoni

Lloshi , X. (2023). Fjalor Bullgarisht-Shqip: Përpiluar nga Th. Kacori, T. Tartari, L. Dusha, S. Pasko, L. Grabocka, nën redaktimin e akad. VI. Georgiev dhe R. Mutafçiev. Studime Filologjike, 19(4), 171–176. https://doi.org/10.62006/sf.v19i4.1967

Numri

Seksioni

Kritikë dhe bibliografi

Artikujt më të lexuar nga i njëjti autor

1 2 > >>